GASZTRO FABRIKA

Stílusirányzatunk a GOURMET

 A gourmet (ejtsd: gurmé) egy új stílus irányzat, a gasztronómia világában. Mint ahogyan a jelentése is mutatja, (ami az ínyenc) ez egy kifinomult ízlésvilággal bíró konyhaművészeti jelenség.

 Az eredete francia, de ez nem meglepő, hisz ők azok akik igazán tudják, hogy hogyan kell szenvedélyesen rajongani az ételért és így azt felruházni szinte már már olyan alkotássá, amihez vétek lenne hozzányúlni, esetleg megkóstolni azt. De itt most nem a “mindent a szemnek” elvével kell élni, mert az étel-mestermű az ízével is meghódít. Az ételkompozíciók születésénél csak a képzelet szabhat határt. Sőt még az sem, mert igazán végtelen fantázia kérdése újat alkotni, jelen esetben ételekből. 

 Az étkezést egy új megközelítésben mutatja be Ákos is, a GASZTRO FABRIKA  séfje. Alkot a szemünk előtt és nem csak a látványban gyönyörködhetünk, hanem a különleges ízeket is összekomponálja nekünk.  A konyha általa egy labor lesz, ahol az ehető anyagokkal kísérletezik addig, míg a végeredmény tökéletes nem lesz.  Eme irányzat arról is híres, hogy az alapanyagokat csak épp hogy megpárolják, esetleg pár percig sütik, hogy azoknak a valódi, természetes ízét ne vegye el az agyonfőzés vagy a túl fűszerezés.  Az ínyenc mesterek különösen odafigyelnek a tálalásra, mert ezzel is az étvágyat és az érdeklődést is fokozzák.  Itt találkozik a minőség az esztétikával, a művészet a divattal.  – komolyan, mert séf körben igenis van étel divat – 🙂 

IMG_8185

Gyenes Ákos alkot

 

Ezek az ételek csak a nyitott és igényes embereknek lesznek megfelelőek, akik igazán vevők erre a modern irányzatból megszületett ízorgiára.  Akik nem félnek kipróbálni különleges ízeket, különleges hozzávalókból.  De megéri a kockázatot, mert ha egyszer csak belekóstolunk egy gourmet fogásba, olyan ízélményben lesz részünk, amit nem fogunk egyhamar elfelejteni.

Egy kis érdekesség: A gourmet stílus művelői előszeretettel gondolják újra a régi ízeket. Ezt bemutatásként a minden évben megrendezendő Gourmet Fesztiválon tudják véghez vinni, ahol sok hajmeresztő finomság lát napvilágot az agyafúrt séfek kezei közül.

Például ilyenek:

tanti-paprikáskrumpli

TANTI – paprikáskrumpli

 

ZONA - lecsó

ZONA – lecsó

 

ALABÁRDOS - babfőzelék

ALABÁRDOS – babfőzelék

 

BABEL - rigójancsi

BABEL – rigójancsi

 

ONYX - somlói XXI. század

ONYX – somlói XXI. század

Ha már csorog a nyálatok a sok finomság láttán, akkor megérdemlünk egy like-ot és egy megosztást!   Köszi! 🙂 

Képek: innen

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!